۸ روش ایجاد طرز فکر نبوغ در دانش آموزان
وقتی از یکی می شنویم، فلانی نابغه هست…
ذهن ما خیلی زود به افراد خاص مثل آلبرت انیشتن می اندیشد …

به نظر شما چه چیزی این افراد را با بقیه متمایز می کند یا به عبارتی چه اتفاقی می افتد که بعضی ها در این زندگی موفق می شوند ، کارهای بزرگ انجام می دهند ، اختراع می کنند ، کشف می کنند و یا بالاخره تغییر بزرگی در این دنیا انجام میدهند که در خدمت بقیه قرار می گیرد ؟
میتوانیم یک پاسخ به خودمان و بقیه بدهیم و خودمان را خلاص کنیم و بگوئیم که آنها افراد خاصی هستند و با بقیه فرق دارند و همه نمیتوانند مثل اونها باشند .
برای نابغه شدن نبوغ لازم نیست
شعار بنیانگذار سیستم جهانی یوسی مس
این شعار بنیانگذار سیستم جهانی محاسبات ذهنی و چرتکه ای یوسی مس و آی مت (ucmas , imaths) می باشد که سالهاست عینا نتایج آموزشهای این موسسه را در راستای شعار مربوطه شاهد هستیم . |
اما چه کارهایی باید برای کودکان خود انجام دهیم تا ماموریت خود را در این دنیا به نحو احسن انجام دهند . همانطور که می دانیم انسان برای رشد و ایجاد تغییر پا به این دنیا می گذارد و مطالعات نشان میدهد که حدودا ۹۸ درصد افرادی که به دنیا می آیند میتوانند گام بزرگ یا تغییری که مربوط به نبوغ باشد در این دنیا انجام دهند و با استفاده از خلاقیت خود اتفاقات بزرگی را رقم بزنند …. اما چند درصد از انسانها به این موفقیتها می رسند ؟ آیا شما به این موفقیت رسیده اید ؟ قطعا راه سختی در پیش داریم و همین سختی لازمه رشد و تغییر هست… که در ادامه مقاله در این خصوص صحبت خواهیم کرد. |
برای رشد و شکوفائی سختی لازم است
سختی مانع رویارویی ما با رنج می باشد
برای رشد و شکوفائی سختی لازم است
شخصیت و هوش
وقتی در مورد هوش و نبوغ و حتی شخصیت مطالعه میکنیم به دو عامل مهم و تاثیرگذار ژن و محیط بر میخوریم که طبق تحقیقات انتظار داریم هوش تحت تاثیر آموزش های صحیح و طرز فکر و ذهنیت متفاوت در محیطی غنی یادگیری موفق تری را تجربه کند
در این راستا به مطالعاتی که بر روی کودکان پیش دبستانی توسط دایموند، بارنت، توماس و مونرو و مطالعه بر روی حافظه فعال بزرگسالان که توسط Jaeggi، Buschkuehl، Jonides Perrig انجام شده اشاره می کنیم .

برای ایجاد یک “ذهن نابغه” از کجا شروع کنیم ؟
در واقع این ذهنیت به باورهایی اشاره دارد که شما در مورد خود و ویژگی های اساسی خود دارید. یعنی در مرحله اول اگر شما باور ندارید که می توانید نابغه باشید یا نه ؟ ممکن است نتوانید یک نابغه شوید. و یا حداقل دستیابی به آن بسیار سخت خواهد بود . باور نکردن خود ، شک کردن به توانمندیهای خود ، و قدم برنداشتن یا اجرا نکردن و عدم اقدام … همه می توانند مانع رشد فکری ما باشند . در حالیکه اگر ذهن خود را به روی این باورها و امکانات باز کنیم ، آینده ای که متصور میشود ذهن ما همانند یک کتاب نانوشته خواهد بود که به قلم شما باید نوشته شود .
این فرصت حیاتی برای به کارگیری عادات ذهنی خوب هر روز در برنامه تمرین روزانه و کلاسهای آموزش چرتکه و محاسبات ذهنی یوسی مس ucmas و همینطور یادگیری مفاهیم پایه ریاضی به کودکان با بازی و تفکر خلاق آی مت imaths موسسه که با دانش روز منطبق بر مراحل رشد شناختی کودک و بصورت سلسله مراتبی و برابر استانداردهای جهانی ارائه میشود در اختیار فراگیران موسسه قراردارد و بهترین فرصت برای توسعه ذهن کوکان ۳ تا ۱۳ سال می باشد .
در کنار این آموزشها ، دانشآموزان تشویق میشوند دیده می شوند و یاد می گیرند که اعتماد بنفس خود را ارتقا دهند ، خارج از قالب فکر کنند، باورهای اساسی خود را در مورد تواناییهای خود تغییر می دهند و در نهایت موقعیت بهتری نسبت به بقیه دانش آموزان برای تبدیل شدن به انیشتین شدن خواهند داشت .

ویژگی های نابغه چیست؟
شاید نبوغ یک انتخاب باشدیا یک تصمیم به موقع در بین عمل و عکس العمل ، و شاید یک ایده و تصویر باشد در یک ذهن خلاق ، که اگر تمایلی برای تحقق بخشیدن به این فرصت وجود داشته باشد و اقدامی آگاهانه انجام شود ، باشد
به ‘گزارش تایم نیوز ، «آلبرت انیشتین… در کودکی در یادگیری و صحبت کردن کند بود – آنقدر کند بود که والدینش با پزشک مشورت کردند. خدمتکار خانواده و بستگان او را «تقریباً عقب مانده» می نامید.
یکی از ویژگی های رسیدن به نبوغ داشتن محیطی غنی و ثروتمند در خانه و مدرسه هست که در آن دانش آموزان بتوانند و یا اجازه داشته باشند که کنجکاو باشند ، تفکر واگرا داشته باشند ، امر و نهی نشوند ، دارای احترام باشند ، مانعی برای خلاقیت نداشته باشند ، بتوانند اشتباه یا خطا کنند و سپس آن را تحلیل کنند و حق انتخاب برای استفاده از امکاناتی برای پرورش استعدادهای بالقوه و کشف نشده خود در آن محیط را داشته باشند
و از آموزشهایی بهره مند شوند که طرز فکرآنها تغییر کند و یا افکار ثابت به افکار در حال رشد تبدیل شود. شاید در مرحله اول فکر کنیم ما توانایی یادگیری را داریم ولی وقتی به مراحل دشوار برسیم این موضوع را غیر ممکن بدانیم . که پشتکار و مداومت در این موضوع می تواند به ما کمک کند .
۸ استراتژی برای ایجاد و اماده سازی ذهنیت نبوغ در کودکان (برای نابغه شدن نبوغ لازم نیست )

۱ – طرز فکر یک “نابغه” را برای دانشآموزان الگوسازی کنید
آماده سازی بستری مناسب برای شروع مدلهایی عملی و اجرایی برای تمرین های واقعی که با شکست ها و پیروزیها مواجهه میشنود فرصت هایی که باید استفاده کنند و اقداماتی که باید انجام دهند و به سوالات و مسائل پیش رو پاسخ دهند
۲ – روی فرایند تاکید کنید
همه ما می دانیم که برای رسیدن به یک هدف یا یک پاسخ صحیح راه های مختلفی وجود دارد مثلا در ریاضیات به جای تمرکز بر یک پاسخ صحیح، روی فرآیندها و راههای مختلف صحیح و تحلیل تمرکز کنید.
۳ – آنها را با شکلهای مختلف نابغه احاطه کنید
محیط دانش آموز را با اشکال مختلف نبوغ احاطه کنید ، نتایج و یافته های هرچند کوچک آنها را ببینید در واقع هرچه نابغه باور و ظاهر بیشتری در ذهن خود داشته باشد، شانس بیشتری برای آنها خواهد داشت و حتما خود را در این جایگاه خواهد دید .
۴ – به اشتباهات ارزش و اهمیت دهید
خطا کردن ، اشتباهات ارزشمند – همه انسانهای بزرگ هیچ وقت هیچ چیز ارزشمندی را بدون اشتباه یاد نگرفته است و باید اجازه بدهید تا دانش آموزان تمرین کنند و جرات پیدا کنند تا اشتباه کنند و ریسک آن را بپذیرند . چون اشتباهات قرار است اتفاق بیفتند و در واقع آنها بخشی مهم از فرآیند یادگیری برای رسیدن به خلاقیت و نبوغ هستند. دانشآموزان را تشویق کنید تا اشتباهات خود را یکی از گامهای متعدد به سوی تسلط بر توانمندی ذهنی خود ببینند و آن را تحلیل کنند.
۵ – به پشتکاری و ثابت قدمی تشویق کنید
سخت کوشی ، استقامت و پشتکار را در ذهن دانش اموزان بکارید و تشویق کنید – دانش آموزان اغلب به تمرین در کار سخت نیاز دارند. گامهای زیادو طولانی برای تسلط بر یک مفهوم یا مهارت نیاز هست که میتوانیم ارزشمند بودن کار پس از رسیدن به نتیجه نهایی را تاکید کنیم و یک مدل و مثال عملی هم برای دانش آموزان ترسیم کنید – به هر حال، این مهارت بدون تمرین و دستورالعملی که شما را به آنجا میرساند به دست نمیآید.
۶ – نابغه یک رفتار هم هست
نبوغ علاوه بر طرز فکر یک رفتار است – نبوغ فقط یک طرز فکر نیست. و شاید بتوان آن را مجموعه ای از کدهای رفتاری و طرز فکر نامید که بر اساس عادات روزمره موجود در محیط مناسب اتفاق می افتد . که باید دانشآموزان در محیط های خلاقانه قرار بگیرند برنامهریزی کنند خارج از قالب بیاندیشند تا نبوغ خود را توسعه دهند.
۷ – “عجایب” را بپذیرید
فعالیتهای “عجیب و غیر ممکن” را در آغوش بگیرید تا طرز فکرهای موفق و خلاقانه نابهنجار به سراغتان بیاید و دوباره به نبوغ خود برسید. نبوغ یک تمایل هست و همسایه اتفاقهای غیر طبیعی هست و شکست در این مسیر امری طبیعی هست.
۸ – در مورد قدرت تحمل ریسک کنید
قدم در محدوده ریسک ، تحمل ریسک هم لازمه رسیدن به نبوغ هست – میتوان اینجا نبوغ را نوعی خلاقیت دانست یا ایده ای نو برای انجام کاری متفاوت است که مستلزم ریسک هست. تحمل ریسک برای انجام کاری که هیچ کس قبلا آن را انجام نداده است ضروری و لازم هست .
موسسه علمی آموزشی پیشتازان دانش یا mitboard (Mind Intelligence Talent Board ) نماینده انحصاری این سیستم جهانی می باشد
نماینده انحصاری یوسی مس و آی مت در استان البرز و مدیریت اجرایی شهریار و ملارد – یادگیری مفاهیم پایه ریاضی با بازی و تفکر خلاق ۳ تا ۷ سال –محاسبات سریع ریاضی با ذهن و چرتکه ۶ تا ۱۳سال – با حضور شگفتی سازان عصر جدید سما و پرهام
برترین برند توسعه ذهن در دنیا – خانه چرتکه ، مدرسه چرتکه ، مرکز چرتکه (محاسبات ذهنی با چرتکه )
جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام می توانید با شماره های ۰۹۰۱۱۸۳۸۳۸۰ ، ۰۹۰۱۱۸۳۸۳۸۵ ، ۰۹۰۱۱۸۳۸۳۸۸ ، ۰۹۰۱۱۸۳۸۳۹۰ یا ۰۲۶۳۲۲۳۶۸۹۰ ،۰۲۶۳۲۲۲۳۲۹۴ تماس بگیرید یا وارد سامانه ثبت نام آنلاین موسسه شوید . جهت ثبت نام آنلاین و کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید
MIT BOARD – Mind Intelligence Talent Board – IRAN – ALBORZ – WWW.MITBOARD.COM
بدون دیدگاه