تمرینات ذهنی، محاسبات ذهنی، تقویت حافظه
تمرینات ذهنی، محاسبات ذهنی، تقویت حافظه – نکته ی اول:استفاده از تمرینات ذهنی برای تقویت حافظه.
وقتی ما احساس می کنیم که حافظه ی خوبی مثل قبل نداریم و فکر می کنیم که حافظمون ضعیف شده،دلیل خیلی ساده ای داره،چون ازش کم کار می کشیم.
این مثل ماهیچه های بدن میمونه. وقتی شما میرید باشگاه وزنه میزنید، به مرور زمان ماهیچه هاتون دارند رشد می کنند حجم می گیرند و قوی تر می شوند.
ذهن ما بخش حافظه ش هم دقیقا مثل همون باشگاه رفتنه شما باید کم کم باهاش کار بکنید،تمرین بکنید باهاش تا ورزیده بشه و اون قدرت لازم رو به دست بیاره.
یکی از بهترین راه ها استفاده از جدول ها هستش. این جدول ها داخل دکه های روزنامه فروشی،همه دارند.
جدول های سودوکو خیلی خوبه، جدول های معمولی که خونه ها رو پرمی کنید خیلی خوبه،حتی روزنامه خوندن در طول روز فوق العاده اثر داره، کتاب خوندن فوق العاده اثر داره و
به طور کلی بخوام بگم هر چیزی که حافظه ی شما رو درگیر بکنه،بسیار بسیار موثر هست.برای اینکه بخواد حافظه ی شما رو تقویت بکنه.
ازت میخوام برنامه بزاری روزی یک جدول یا دوتا جدول حل بکنی. حالا اگر به جدول سودوکو علاقه داری، حل کن، اگر جدول معمولی علاقه داری،جدول معولی جل کن.
حالا اگر دانش آموز یا دانش جو هستی، هر روز یک زمانی رو اختصاص بده به مطالعه ی درس هات و همین کار باعث میشه به مرور زمان از اون حس بدی که احساس می کنیم که حافظمون مثل قبل نیست، جدا بشیم و ازش فاصله بگیریم و کم کم حافظمون تقویت بشه.
و راه حل دوم که برای سنین پایین بهترین گام می باشد استفاده از چرتکه و محاسبات به صورت ذهنی هست که این موضوع هماهنگی های لازم برای نیمکره های مغز و تمرکز ، قدرت یادگیری را فعال می کند و اثر ماندگاری در حافظه می گذارد.
پس نکته اول: استفاده از جدول ها و فعالیت های روزانه ی ذهنی , برای کودکان استفاده از روش آموزشی یو سی مس در برنامه ی خودمون هست.
اما موضوع دوم: ورزش کردن هست.
ورزش کردن خب همون می دونیم باعث سلامت روح و جسم ما میشه. زمانی که شما ورزش می کنید گردش خونتون افزایش پیدا می کنه، گلوکز و مواد قندی بهتر به سلول های مغزی تون می رسه و همین موضوع باعث تقویت حافظه ی شما میشه.
ازت میخوام حتما حتما هر یک روز در میان یا دو روز در میان یا حداقل اگر میخوای شروع بکنی، هفته ای یک بار رو بزار برای ورزش کردن.
حالا این ورزش کردن می خواد توی در حد یک نرمش باشه،یا اینکه میخواد دوچرخه سواری باشه یا اینکه میخواد تمرین رد باشگاه باشه یا اینکه می خواد پیاده روی باشه، هر چیزی باشه فرقی نمی کنه،
فقط گردش خونت بره بالا تا مواد قندی و موادی که حالا نیاز داره ذهن شما،گلوکز،اسید های آمینه و همه ی این موضوعات به ذهنتون برسه،به مغزتون برسه، و این باعث میشه که شما حافظه ی بهتری داشته باشید.
تحقیقات نشون داده که کسانی که در روز ورزش می کنند، در روز نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه ورزش می کنند ریسک ابتلا به آلزایمر در اون افراد نسبت به افرادی که ورزش نمی کنند کمتر هستش،
یعنی اگر شما ورزش رو به صورت مداوم در برنامه ی خودتون داشته باشید، میتونید که این شانس ابتلا به آلزایمر رو خدایی نکرده کلا دارم میگم اینا بر اساس تحقیقات هستش کاهش بدید و خب همین موضوع خیلی،موضوع مهمی هست که محقق ها رفتن و تحقیق کردن و این اطلاعات رو به دست آوردن.
پس نکته ی دوم که خیلی هم مهم هستش، هفته ای یک بار برنامه بزار برای ورزشت یا اینکه اگر اهل ورزش هستی هر یک روز در میان و بزار برای ورزش کردن.
اما موضوع سوم:موضوع سوم اینکه خیلی خیلی مهمه داشتن خواب کافی و استراحت شبانه روز هستش.
ببنید زمانی که شما می خوای بخوابی،ذهن شما در واقع خواب نیست ذهن شما میاد اطلاعات رو که در طول روز یاد گرفته حالا شما جزوه ای رو خوندی،عرضم به حضورتون که یک درس خواستی رو مطالعه کردید،این مطالب رو که از حافظه ی کوتاه مدتت که در طول روز اون ها رو نگه داشته میاره به حافظه ی بلند مدت.
اگر شما این استراحت شبتون رو خواب شبتون کافی نباشه به مشکل میخوره ذهنتون و نمیتونه همه ی اطلاعات رو ارسال بکنه به حافظه بلند مدت و اون ارتباط های نورومی رو بین حافقظه ی کوتاه مدت و بلند مدت برقرار بکنه.
طبق تحقیقاتی که انجام شده گفته شده کسانی که بیبن ۷ تا 9 ساعت خواب در طول روز داشته باشند،یک خواب استاندارد و نورمال هستش و کمتر از این عدد خب باعث کمبود خواب میشه و همین موضوع باعث کاهش توانایی حافظه میشه و اگر بیشتر از این حالت هم بخوایید خواب شبانه روزی داشته باشید باعث کسالت و خستگی شما در طول روز میشه.
بین ۷ تا ۹ ساعت به نظر من عدد خوبی هستش داخل سرچ هایی که من انجام دادم همین موضوع رو گفته و خیلی نکته ی مهمیه،خیلی خیلی اهمیت داره.
اصلا شما دقت بکنید وقتی که شما خسته هستید یک صفحه رو که میخواید بخونید شاید یک ساعت بیست دقیقه،مدت زمان بیشتری رو براش میزارید تا اون یک ساعت رو کار بکنید ولی اگر خسته نباشید،سر صبح باشه شاید در عرض ده دقیقه اون قسمت رو کار بکنید و همه جاهاش رو ببندید.
پس نکته ی سومی که می خوام بهت بگم اینه که حتما خوابت رو کنترل بکن و بین ۷ الی ۹ ساعت رو در طول شبانه روز خواب داشته باش.
اما یک نکته ی خیلی جالبی که من در این تحقیقاتی که من خودم انجام دادم راجع به روش های تقویت حافظه بهش برخورد کردم اینه که خیلی از رفلنس ها نوشته بودن که شکر رو از برنامه غذایی تون حذف کنید،
شکر باعث آسیب به سلول های مغزی و نوروم های شما میشه حالا من دلیل علمیش رو دقیق نمی دونم ولی میدونم که شکر باعث این مشکل در بدن ما و حتما حتما محققان گفته بودن که اینکه شما باید در طول مصرف شکرتون به شدت بیارید پایین در واقع قند مصنوعی مصرف نکنید.
حالا این قند مصنوعی میخواد شکر باشه قند باشه شکلات باشه آبمیوه های مصنوعی باشه یا آبنبات باشه همه ی این ها زیر مجموعه ی شکر و قند مصنوعی قرار می گیره.
شما باید باید شکر رو از برنامه خودتون حذف بکنید حتی محققان رفتن و بررسی کردن دیدن کسانی که میان و مصرف روزانه ی زیادی شکر دارند شانس بازم ابتل به آلزایمرشون نسبت به افرادی که شکر مصرف نمی کنند یا کمتر مصرف می کنند خیلی خیلی بیشتر هست.
پس دقت کنید اگر می خوای حافظه ات بهتر کار بکنه، یکی از کار هایی که باید بهش توجه بکنی کم کردن حجم مصرف شکر روزانته.
حاا این اگر در طول روز مثل چایی شیرین می خوری چای شیرینت رو حذف کن. اگر خیلی علاقه به آبنبات و آبمیوه های مصنوعی و شکلات و این جور چیزا داری،اسا رو بازم کم بکن و در کل بخوام بگم مصرف شکرت رو تا اونجایی ک می تونی بیار پایین،مربا و اینا زیاد نخور تا بتونی حافظه ی بسیار بسیار خوبی رو داشته باشی.
خب و اما موضوع پنجم:موضوع پنجم استفاده از کافیین هستش در طول روز
محققان باز اومدن بررسی کردن گفتن کسانی که در طول روز ۱۰۰ میلی گرم کافیین رد طول شبانه روز مصرف می کنند،این افراد حافظه ی بهتری رو دارند و
در واقع یکی از روش های تقویت حافظه هستش اگر میتونی در طول روز از موادی که کافیین دار هستند به مقدار کم نه خیلی زیاد مصرف بکن.
مثلا یک فنجان قهوه در طول روز خیلی میتونه خوب باشه و کلا مواد کافیین دار.
نوشابه های انرژی زا رو من کلا پیشنهاد نمی کنم،چون یک چیز مصنوعی هستش.به نظر من بهترین ماده ای که کافیین داره و به درد ما میخوره برای تقویت حافظه همین قهوه ی خودمون هستش.در طول روز یک فنجان قهوه اگر می تونید مثلا یدونه صبح بخور یدونه هم شب بخور.
خیلی خیلی تاثیر داره و تمرکز شما رو موقع درس خوندن و موقع حفظ کردن نکات بالاتر می بره و شانس ابتلا به آلزایمر رو به شدت پایین میاره
حتی دانشمندان اومدن یه آزمایشی رو انجام دادن یکسری افراد رو دو گروه افراد مشخص کردن،یکسری افراد کافیین مصرف نمی کرذدن در طول روز و یکسری افراد روزانه ۲۰۰ میلی گرم کافیین مصرف میکردن،
گروه اول،گروهی که بهشون کافیین نمیدادن متوجه شدن وقتی که یک متنی رو دادن بهشون که مطالعه بکنند،دیدن که این افراد کمتر میتونند این متن رو حفظ بکنند و
یاد بگیرند نسبت به گروه دومی که در طول یک هفته یک ماه اومدن و به صورت روزانه ۲۰۰ میلی گرم کافئین مصرف کردند.
پس ببینید این نکته ها همشون پایه ی علمی داره.پس دقت بکنید سعی بکنید در برنامه ی روزانتون اینا رو انجام بدید.
بدون دیدگاه